Hundattacker!

Jag blir så fruktansvärt trött på sånna här rubriker: http://www.corren.se/archive/2009/2/6/k3dbrkqwai9azlw.xml

Det är inte hundarnas fel att de har hamnat i händer på idioter, men det är alltid hundarna som får skulden. Tycker att det blir oftare och oftare vi ser liknande rubriker eller inlägg. Blir så frustrerad och arg på både polisen och dessa hundägare.
Anledningen till varför jag blir arg/frustrerad på polisen är för att de saknar kunskaper, och sen spelar det ingen roll om hundägaren blir dömd att ha munkorg och kolppeltvång! Det skiter väl de hundägare i! Ta hunden från de ägare som inte klarar av dom, och se istället till att den hundägaren aldrig får äga en hund igen! Testa hunden och sen omplacera den om det går, men då ska testet utföras av en utbildad hundförare/hundpsykolog som kan se om hunden går att rehabilitera eller inte.

Dessa hundägare som skaffar "tuffare" hundar så som pitbull, amstaff och rottweiler bara för att verka tuffa, fy fan för er alltså. De raserna, så som alla raser har ett syfte, ett arbete som de behöver utföra för att må bra. Dessutom behöver de en lite fastare hand, och med det menar jag inte att man ska slå hunden, utan att man ska vara konsekvent. Det är fel att slå hundar om de "gör fel" enligt deras ägare. Det är alltid fel att slå djur överhuvudtaget! Om nu hunden "gör fel", hugger någon annan människa eller hund så är det alltid ägarens fel! Men det är inte så många som förstår detta som har hundar, och det förvånar mig mycket.

I skolorna kan de föreläsa om hur man ska bete sig i olika situationer med olika djur, till exempel att aldrig hälsa på en främmande hund utan att ägaren är där.

Skärp er nu hundägare! Så att det inte blir så illa som vissa stater i USA som förbjuder olika raser!
Ett tips: inför körkort till de raserna istället, om det går så långt att staten funderar på att förbjuda raserna.

Blir så trött på sånt här, där man läser att folk och hundar blir attackerade av hundar hit och dit. Visst okej, hundar precis som människor kan bli provocerade, tror att det är rätt ord iallafall, och hamna i slagsmål eller bitas för det.

Kom precis och tänka på en sak som hände här i sommras. En tik som hade valpar hemma på 6 veckor blev sjkuten av polisen pga att den verkade aggressiv. Nu känner jag inte hunden eller ägarnen i fråga och jag var inte på plats. Varför skjuta hunden så att den dör? Använd bedövningspilar så att den somnar istället! Eller fånga den i ett nät, och sen söv den tills någon kunnig kommer till platsen?
Är jag helt fel ute eller är det inte en bättre lösning?

Kommentarer
Postat av: Lina

Det behöver ju inte ALLTID vara hundägarens fel att hunden gör "fel"..

Hunden kan ju känna sig förtryckt eller hotad..

Då är det ju ett försvar i sig själv..

Inget en ägare kan göra något åt...

Men till stor del är det så.. Men inte alltid..

2009-02-10 @ 22:13:03
URL: http://minisixten.blogg.se/
Postat av: Lina

Vist i det här fallet som var nu... Så vet man ju inte vad barnen gjorde mot hundarna.. Men eftersom hunden slet tag i sjalen.. Kan ju ha varit att ägaren har trigat hunden till det.. Eller att barnen gjorde något..

2009-02-10 @ 22:20:38
URL: http://minisixten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0