Äntligen!

Nu är jag äntligen frisk efter att ha legat i influensan i nästan en vecka. Det är inte kul att ligga helt utslagen i soffan och inte kunna göra ett skit. Men nu är jag som sagt frisk, och det känns skit bra. :D

Vet inte vad det är med mig

Idag vet jag inte vad som har hänt med mig, men jag är ovanligt glad och uppåt. Kommer inte ihåg när jag var det sist, men det känns förbannat bra. :)
Usch, jag har en stoooor hög med disk som jag måste ta itu med idag. :( JAG VILL INTE! Men jag vet att jag mår ännu bättre om jag tar itu med det. :)

Nu är min träning "avslutad" på kanonhuset, och det känns också förbannat skönt men endå inte. Sån tur är så ska det öppa ett gym här i skäggetorp någon gång i mars. :) Det bästa med det gymmet, förutom att det ligger så nära, är att det har öppet dygnet runt och på helgerna. Så då behöver jag inte oroa mig för att passa några direkta tider om jag får ett jobb. Sen var det inte jätte dyrt heller. :)

Allt verkar flyta på ganska så bra nu, och det enda jag hoppas på nu är att jag ska få mitt hästjobb. Ska ringa till henne ikväll, för hon var inte inne nu. Så alla, håll tummarna för mig att jag får detta jobbet nu! :D

@-->----

Inne igen?

När jag åkte hem från stan idag så såg jag en stackars kille i 8-10års åldern med hockeyfrilla! Är det inne igen eller? För det är inte den första jag har sett på sista tiden. Jag tyckte synd om den lilla killen, kan inte vara lätt att gå i skola med den frisyren. :S


Upprepning

Igår var jag på arbetsförmedling på något vägledningsmöte för ungdomsgarantin, och där var det en gubbe som skulle berätta för oss om ungdomsgaratin.
Han röst var en sådan röst man kunde somna till, sen lät han som en präst ibland. :S Men det som irriterad mig mest var att han upprepade sig. Jag känner ingen människa som lyckats säga "till exempel" fem gånger i samma mening! Jag var tvungen att sitta och "lyssna" på honom i över en timme, och jag kan lova att det kröp i hela kroppen på mig. Jag ville bara därifrån. Sån tur var så fick jag gå, men vissa andra stackare var tvugna att stanna kvar i två timmar till.

Arbetförmedlingen borde byta gubbe när det gäller sådana saker. För jag var nog inte den enda som fick panik över hans sätt att prata och upprepa sig.

Alla <3ans dag

Idag har det inte hänt så mycket. Jag och Figo <3 cyklade iväg till ikano för att byta in några spel, och efter det vart det hem och äta lite middag.
Ikväll så blir det myskväll med film, chips, alkohol med Anna och Tom. Självklart kommer Figo också vara med. :)

Svar på kommentarer

Lina om Hundattacker!: Vist i det här fallet som var nu... Så vet man ju inte vad barnen gjorde mot hundarna.. Men eftersom hunden slet tag i sjalen.. Kan ju ha varit att ägaren har trigat hunden till det.. Eller att barnen gjorde något..

Lina om Hundattacker!: Det behöver ju inte ALLTID vara hundägarens fel att hunden gör "fel".. Hunden kan ju känna sig förtryckt eller hotad.. Då är det ju ett försvar i sig själv.. Inget en ägare kan göra något åt... Men till stor del är det så.. Men inte alltid..

Det där med att hunden slet tag i sjalen kan ha varit för att det var en massa barn som sprang omkring och skrek, vilket hunden kan ha tyckt att det var lek. Nu var jag inte där så jag vet inte.
Som jag skrev i "hundattacker" så kan hundar precis som människor provoceras, så läs igenom inlägget innan du skriver en sån kommentar.

Hundattacker!

Jag blir så fruktansvärt trött på sånna här rubriker: http://www.corren.se/archive/2009/2/6/k3dbrkqwai9azlw.xml

Det är inte hundarnas fel att de har hamnat i händer på idioter, men det är alltid hundarna som får skulden. Tycker att det blir oftare och oftare vi ser liknande rubriker eller inlägg. Blir så frustrerad och arg på både polisen och dessa hundägare.
Anledningen till varför jag blir arg/frustrerad på polisen är för att de saknar kunskaper, och sen spelar det ingen roll om hundägaren blir dömd att ha munkorg och kolppeltvång! Det skiter väl de hundägare i! Ta hunden från de ägare som inte klarar av dom, och se istället till att den hundägaren aldrig får äga en hund igen! Testa hunden och sen omplacera den om det går, men då ska testet utföras av en utbildad hundförare/hundpsykolog som kan se om hunden går att rehabilitera eller inte.

Dessa hundägare som skaffar "tuffare" hundar så som pitbull, amstaff och rottweiler bara för att verka tuffa, fy fan för er alltså. De raserna, så som alla raser har ett syfte, ett arbete som de behöver utföra för att må bra. Dessutom behöver de en lite fastare hand, och med det menar jag inte att man ska slå hunden, utan att man ska vara konsekvent. Det är fel att slå hundar om de "gör fel" enligt deras ägare. Det är alltid fel att slå djur överhuvudtaget! Om nu hunden "gör fel", hugger någon annan människa eller hund så är det alltid ägarens fel! Men det är inte så många som förstår detta som har hundar, och det förvånar mig mycket.

I skolorna kan de föreläsa om hur man ska bete sig i olika situationer med olika djur, till exempel att aldrig hälsa på en främmande hund utan att ägaren är där.

Skärp er nu hundägare! Så att det inte blir så illa som vissa stater i USA som förbjuder olika raser!
Ett tips: inför körkort till de raserna istället, om det går så långt att staten funderar på att förbjuda raserna.

Blir så trött på sånt här, där man läser att folk och hundar blir attackerade av hundar hit och dit. Visst okej, hundar precis som människor kan bli provocerade, tror att det är rätt ord iallafall, och hamna i slagsmål eller bitas för det.

Kom precis och tänka på en sak som hände här i sommras. En tik som hade valpar hemma på 6 veckor blev sjkuten av polisen pga att den verkade aggressiv. Nu känner jag inte hunden eller ägarnen i fråga och jag var inte på plats. Varför skjuta hunden så att den dör? Använd bedövningspilar så att den somnar istället! Eller fånga den i ett nät, och sen söv den tills någon kunnig kommer till platsen?
Är jag helt fel ute eller är det inte en bättre lösning?

Halta lotta

Min stackars skipper blev halv igår efter att vi hade busat i snön. Jag och Figo tror att det är en sträckning eller en stukning. Eller vi hoppas på det. Idag så haltar han fortfarande, men stödjer mer på benet. :) tur är det. Vill inte att något mer ska hända med min älskling. Det är väl tur att det inte blir någon tävling denna månaden. Så han får läka helt och träna mer. Nu ska jag fortsätta titta på the f word. Puss och hej leverpastej ;)

Lite bilder från idag
Holiday

Tittar just nu på en film som heter som rubriken på detta inlägget. Det finns några scener där barn är med och det får mig att vilja ha barn. Men, jag är livrädd för nya saker. Det är bara att titta på mina tankar när jag skulle ta körkort. Om det inte var för min mamma så skulle jag inte haft det idag. Anledningen till varför är för att jag är livrädd för att misslyckas. Samma sak med hela mitt liv, min hund, pojkvänner och allt därtill. Jag kan inte hjälpa det, men jag vill bli av med den rädslan....

Gått i skogen med mina älsklingar

Har recis kommit in efter en runda på en och en halv timme med mina älsklingar, Skipper och Figo. Tränade lite godissök och lite personsök, vilket Skipper tyckte var skit kul. Sen tränade vi självklart på andra saker :)Påväg till skogen..Vinka är inga problem, även fast man sitter på en inte alltför jämn sten. :)Dansa kan jag också....


Väntar på att husse ska kasta kotten..

Tar sats..Springer efter kotten...Och kom tillbaka med den. :P

Anledningen till varför jag lägger upp stora biler är för att jag tycker att man ska kunna se vad som är på dom. ;)
Just nu lagar Figo <3 mat och busar med Skipper samtidigt, och idag blir det potatis, köttbullar, brunsås, sallad och lingonsylt. Enkelt och hyfsat gott. :)
Ska gå ut och hjälpa honom lite nu.

Ha en fortsatt trevlig söndag! @-->---

Sommar

Nu tycker jag att det ska bli sommar igen. Är ganska trött på kylan, och att klä på sig extra kläder för att inte frysa häcken av mig. Jag är en väldigt frusen person.

Jag har inte så mycket mer att skriva just nu, så det får bli en uppdatering senare.

RSS 2.0